De afgelopen jaren is videocontent steeds belangrijker geworden op sociale media en het internet. Met video’s kun je een groot publiek bereiken waarbij er geen grenzen zijn qua afstand en of tijd. Het online internetverkeer bestaat tegenwoordig voor 80% uit online video’s, achterblijven als bedrijf is dus geen optie. Het maken van een video wordt bij veel bedrijven gebruikt om instructies te geven of om nieuwe medewerkers kennis te laten maken met het bedrijf. Hieronder delen wij een aantal voordelen over de inzet van video’s voor jouw bedrijf.  

Voordelen van een video:  

  • Een video is tijdloos, het kan telkens opnieuw bekeken worden; 
  • Door bewegend beeld worden bepaalde aspecten duidelijker; 
  • Video content is gemakkelijker te consumeren dan geschreven content, hierdoor wordt er sneller op een video geklikt en blijft informatie beter hangen;  
  • Door het gebruik van video’s krijgen (nieuwe) medewerkers een beter beeld bij het bedrijf en voelen zij zich nóg meer verbonden; 
  • In Nederland komt bijna de helft van alle online bezoeken via een mobiel, daarbij heeft tegenwoordig iedereen een mobiele telefoon op zak. Het delen van een video is dus toegankelijk voor iedereen.

Kortom, het gebruiken van korte video’s heeft veel voordelen. Intern zijn video’s de perfecte oplossing om instructies te geven of iets uit te leggen over een bepaald onderwerp. Met een eigen app van Business Apps deel je gemakkelijk instructievideo’s over bijvoorbeeld productiegebruik of schoonmaak technieken, deze kunnen gekoppeld worden aan Vimeo of YouTube.  

Daarbij kun je in de app zelf video’s toevoegen en verwijderen. Door gebruik te maken van video’s in je eigen app maak je het voor laaggeletterd personeel ook toegankelijk om informatie te ontvangen. Benieuwd naar hoe jij al je personeel kan bereiken door heel Nederland? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan!  

 

 

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.