Werkgevers lopen tegen verschillende uitdagingen aan als het gaat om personeelscommunicatie. Sterke personeelscommunicatie zorgt ervoor dat medewerkers goed op de hoogte zijn van belangrijke processen en procedures. Hierdoor worden misverstanden voorkomen en voelen medewerkers zich meer gewaardeerd en gehoord. In deze blog geven wij vijf tips om de personeelscommunicatie te verbeteren.

Waarom is sterke personeelscommunicatie zo belangrijk?

Jouw medewerkers zullen beter in staat zijn om bepaalde verwachtingen te bereiken, wanneer zij ook weten wat er van hen wordt verwacht. Zorg er dus voor dat jij jouw medewerkers goed op de hoogte stelt over doelen en ambities van de organisatie. Door doelen en verwachtingen te stellen zorg je voor een bepaalde richting en focus in hun werk. Daarnaast zorgt dit ervoor dat jouw medewerkers zich betrokken voelen bij hun werk, wat bijdraagt aan een hogere motivatie. 

Daarnaast is goede personeelscommunicatie essentieel om ervoor te zorgen dat medewerkers op de hoogte zijn van belangrijke processen en procedures. Hierdoor voorkom je misverstanden en zorg je er juist voor dat medewerkers zich gewaardeerd en gehoord voelen.

Hoe zorg je voor sterke personeelscommunicatie?

Wij hebben 5 tips voor jou op een rijtje gezet om de personeelscommunicatie te verbeteren:

1. Houd je personeel up-to-date

Zorg ervoor dat je jouw personeel regelmatig op de hoogte houdt van alle recente ontwikkelingen en veranderingen binnen het bedrijf. Dit zorgt ervoor dat ze op de hoogte zijn van belangrijke gebeurtenissen en begrijpen wat er zich afspeelt binnen het bedrijf. Hierdoor kunnen zij beter hun bijdrage leveren aan het succes van het bedrijf.

Het delen van updates over nieuwe projecten, producten, diensten, veranderingen in het beleid en andere belangrijke informatie kan helpen om het personeel meer betrokken te maken bij het bedrijf. Dit zorgt tot een nóg hogere motivatie om hun werk goed te doen.

2. Stel duidelijke richtlijnen en verwachtingen

Stel richtlijnen op en communiceer dit duidelijk naar je personeel. Zorg ervoor dat ze dit gemakkelijk terug kunnen vinden op één platform.

Wanneer je richtlijnen opstelt voor personeel kan dit de kwaliteit en professionaliteit van jouw bedrijf verhogen. Door bepaalde procedures en normen op te stellen, zorgen medewerkers ervoor dat zij consistent hoogwaardig werk leveren en voldoen aan de verwachtingen van klanten. Dit laat zien dat jouw bedrijf serieus in omgang is en dat het personeel getraind en vakkundig is.

3. Open communicatielijnen

Zorg voor open communicatielijnen tussen medewerkers en leidinggevenden. Medewerkers moeten zich vrij voelen om vragen te stellen, feedback te geven en suggesties te doen. Open communicatie draagt bij aan het opbouwen van vertrouwen, een positieve werkcultuur en een hogere betrokkenheid van medewerkers.

Door goed te communiceren kunnen eventuele problemen ook tijdig worden opgelost. Het is dus belangrijk dat je als werkgever voor een veilige omgeving zorgt waar goed en duidelijk in gecommuniceerd wordt. Zorg dat je via een platform communiceert waarbij je iedereen overal en altijd kan bereiken.

4. Los communicatieproblemen op

Wanneer jouw werknemers niet vloeiend de taal spreken en/of begrijpen kan dit communicatieproblemen veroorzaken tussen werknemers, klanten en leidinggevenden.

Om deze taalbarrières te verhelpen, zijn er meerdere opties:
– Bied taaltrainingen aan;
– Zorg voor een vertaling bij aangeboden materiaal;
– Maak gebruik van gemakkelijke, visuele instructies en procedures om communicatie eenvoudiger te maken;
– Het implementeren van een duidelijk communicatiemiddel met communicatieprotocol, zoals onze app, om open communicatie tussen medewerkers en leidinggevenden te bevorderen.

5. Gebruik één communicatieplatform

Richt een centrale plek in voor alle communicatie, wat eenvoudig terug te vinden is voor iedereen. Door een centrale plek te creëren ontstaat er minder ruis tussen jou en je medewerkers.

Een eigen app van Business Apps is een laagdrempelige oplossing om met jouw personeel te communiceren, ze te waarderen, informeren en faciliteren. Met de vele verschillende functionaliteiten, zijn de mogelijkheden eindeloos. Altijd en overal iedereen gemakkelijk bereiken middels een eigen app.

Ben jij benieuwd of onze app dé oplossing is voor jouw bedrijf? Plan dan geheel vrijblijvend een demo in met een van onze adviseurs. Meer weten over goede personeelscommunicatie? In ons e-book gaan wij hier dieper op in met tips & tricks. Download ons gratis e-book: Tips over hoe jij zorgt voor een goede communicatie tussen jou en je werknemers.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.