Dordrecht Academy is een samenwerking tussen Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland en Christelijke Hogeschool Ede. De samenwerking van de verschillende onderwijsinstellingen brengt verschillende uitdagingen met zich. Daarom ging Pieter Plug, manager bedrijfsuitvoering van Dordrecht Academy, op zoek naar een manier om effectief te communiceren en informatie toegankelijk te maken voor alle studenten en docenten. Pieter was er stellig van overtuigd dat een app de ideale oplossing zou zijn gezien iedereen tegenwoordig een smartphone bij zich heeft.

“De app vereenvoudigt de onderlinge communicatie. Docenten kunnen onderling contact leggen, zelfs als ze niet tot dezelfde opleiding behoren maar wel raakvlakken hebben.”

Hoe wordt de app ingezet?

De app stelt gebruikers in staat gemakkelijk informatie te vinden, variërend van praktische zaken zoals de locatie van de koffiemachine, printmogelijkheden tot de openingstijden van het gebouw. In tegenstelling tot andere communicatieplatforms, zorgt deze app ervoor dat iedereen moeiteloos met elkaar kan communiceren via één kanaal, zonder te hoeven schakelen tussen verschillende onderwijsinstellingen. Een groot voordeel is ook dat de app de communicatie tussen docenten vereenvoudigt. Docenten kunnen nu gemakkelijk contact leggen, zelfs als ze verschillende vakken geven binnen het samenwerkingsverband Dordrecht Academy en bij verschillende hogescholen werken.

De app versterkt onze onderlinge communicatie en identiteit, waardoor het voelt als een naadloos onderdeel van onze organisatie. Dit alles dankzij de flexibiliteit van aanpasbare bouwstenen en het gebruiksvriendelijke CMS van Business Apps.

Snel ontwikkelingsproces

“Met de keuze uit de aanpasbare bouwstenen en de mogelijkheid om onze eigen huisstijl te integreren, lijkt de app echt een deel van ons DNA te zijn, niet slechts een product van Business Apps”, vertelt Pieter. De standaard bouwstenen en de expertise van Business Apps hebben ervoor gezorgd dat het ontwikkelingsproces snel verliep. Deze aspecten, samen met de kosteneffectiviteit van de app, maken Business Apps tot een logische keuze voor Dordrecht Academy als ontwikkelaar van de app.

Benieuwd naar alle mogelijkheden van een eigen Business App? Check hier alle functionaliteiten die Business Apps te bieden heeft.

Fijne samenwerking

Pieter beschrijft de samenwerking met Business Apps als buitengewoon prettig. Alle instructies werden vlot en duidelijk overgebracht en wanneer er een vraag is, wordt deze direct in behandeling genomen. “Zo gemakkelijk als het CMS is, is ook de communicatie met jullie”, aldus Pieter Plug. Doordat het content management system (CMS) uiterst gebruiksvriendelijk is, verliep het hele proces nog soepeler.

De hele klantcase lezen? Dat kan via de uitgebreide referentiecase van Dordrecht Academy.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.