De uitdaging: ook alle non-desk medewerkers bereiken

Ontdek waarom Veld Koeltechniek voor een personeel app van Business Apps koos om al hun 250 medewerkers te bereiken.

Veld Koeltechniek personeel app
personeel app productie
0
Medewerkers altijd up-to-date over activiteiten, intern nieuws en meer
0%
Van de geopende bouwstenen is Nieuws
0
Berichten verstuurd, alleen al in het eerste gebruikersjaar

De uitdaging

Veld Koeltechniek heeft te maken met veel non-desk medewerkers in de buitendienst. Hen allen gelijktijdig bereiken was een grote uitdaging. Patricia Groothuis, marketing & communicatie specialist, ging daarom op zoek naar een modern communicatiemiddel.

Patricia was opzoek naar een ander platform dan de mail omdat niet alle medewerkers over een intern mailadres beschikken. Al snel kwam zij bij een app uit, wat volgens Patricia een modern middel is waarmee je iedereen tegelijk en veel sneller kan informeren. De bouwsteen ‘nieuws’ en functionaliteit ‘pushberichten’ zijn favoriet.

“Door de app is iedereen beter en sneller geïnformeerd. Zaken als een personeelshandboek, verlof aanvragen en andere informatie is nu altijd en overal bij de hand.’

Alles in één platform

Wat Patricia het fijnste vindt aan de app is dat de interne communicatie niet meer over verschillende schijven gaat en je dus niet afhankelijk bent van het feit of er wel of niet goed gecommuniceerd wordt door afdelingshoofden. Alles in de app wordt tegelijk door gecommuniceerd, zo is iedere afdeling altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes.

Met de app heeft Veld Koeltechniek nu één platform met daarin toegang tot allerlei indirecte zaken. De app wordt gebruikt om dichterbij de medewerkers te staan en hen geïnformeerd te houden. Zo kunnen zij in de app alle randzaken vinden die horen bij het werk. Bijvoorbeeld een knop waarmee collega’s direct nieuwe bedrijfskleding kunnen bestellen en weer een andere knop om verlof aan te vragen.

“Waar de interne communicatie vroeger via verschillende wegen ging, kan dit nu allemaal gemakkelijk en snel in één platform: onze eigen app.’’

“Met de app hebben we één platform kunnen creëren waarin medewerkers toegang hebben tot andere platformen.”

Patricia Groothuis

Marketing & communicatie specialist bij Veld Koeltechniek

Betaalbaar en geen poespas

Patricia had al eerder gekeken naar het ontwikkelen van een eigen app, maar de hoge kosten bleken daarbij een belemmering . Door Business Apps kwam zij erachter dat hoge kosten niet altijd van toepassing hoeven te zijn.

“We hadden er gelijk een goed gevoel bij; minder kosten, bredere functionaliteiten en geen poespas. Het was simpel en snel in te richten en het voldeed meteen aan de behoefte die we op dat moment nodig hadden: breed communiceren naar iedereen.’’

Prettig en professioneel

Patricia omschrijft de samenwerking met Business Apps als prettig en professioneel. Het werken met de app is ook heel makkelijk en verloopt goed.

“Met name de hele snelle reacties als er dingen gewijzigd moeten worden of niet helemaal goed lopen. Alles wordt super snel opgelost, we worden goed op de hoogte gehouden en er wordt meegedacht.”

Veld-Koeltechniek App

Nieuwsgierig geworden? Vraag gratis een brochure aan en ontdek alle mogelijkheden of laat je inspireren door een van onze adviseurs.

Ontdek meer succesverhalen