Hoe een krachtige app de communicatie in de transportindustrie versterkt

Ontdek hoe de app van Business Apps mogelijkheid bied om informatie snel te delen en medewerkers op een effectieve manier te bereiken, ongeacht hun leeftijd of werklocatie.

0+
Gebruikers altijd up-to-date over essentiële informatie
0%
Van het app gebruik gaat naar Prikbord

Ontstaan van de behoefte aan een nieuw communicatiemiddel

Swijnenburg had behoefte aan een nieuw communicatiemiddel om beter in contact te staan met medewerkers en om bepaalde processen te digitaliseren. Tijdens de coronapandemie ontstond de noodzakelijke behoefte om contact te onderhouden met werknemers. Het bedrijf heeft zo’n 65 medewerkers, waarvan 45 buiten de deur werken als vrachtwagenchauffeur. Het bereiken van deze werknemers was een uitdaging. Aangezien mensen steeds meer gebruik maken van smartphones, werd een app als hét geschikte middel gezien. De app bied de mogelijkheid om snel en eenvoudig te communiceren en informatie te delen, zoals jubilarissen en belangrijke mededelingen.

“De behoefte aan een nieuw communicatiemiddel ontstond voor de eerste keer door corona, op dat moment was het belangrijker dan ooit om meer in contact te staan met onze medewerkers. Daarnaast hadden documenten en stukken digitalisering nodig.”

Waarom een app?

Swijnenburg koos ervoor om een eigen app te kiezen als communicatiemiddel, omdat het de meest efficiënte manier leek (en bleek) om medewerkers te bereiken. De diversiteit in leeftijd binnen het bedrijf, variërend van 15-jarige werknemers in de loods tot 75-jarige medewerkers op de weg, maakte het noodzakelijk om een communicatiekanaal te kiezen dat toegankelijk was voor verschillende leeftijdsgroepen. Smartphones worden tegenwoordig gebruikt door jong en oud en daarom werd een app direct als hét geschikte middel gezien. Hoewel face-to-face interactie nog steeds belangrijk is, bood de app de mogelijkheid om snel en efficiënt te communiceren en informatie te delen die anders mogelijk niet iedereen zou bereiken.

“Momenteel hebben wij een goed communicatie kanaal waarmee wij iedereen bereiken. In het verleden ging dit via een  ouderwerts prikbord, of een familie-mail. Dit zorgde ervoor dat er weleens wat gemist werd. Door de app hebben we nu een goede & fijne personeelscommunicatie!”

“Onze favoriete functionaliteit is toch wel het prikbord. Hier kunnen wij ook gewoon leuke dingen in delen. Dit werkt goed om de betrokkenheid binnen Swijnenburg te vergroten!

Janica Swijnenburg-Janssen

Financieel directeur

Voordelen & samenwerking

Swijnenburg koos voor Business Apps als app-ontwikkelaar vanwege het feit dat dat Business Apps altijd blijft door ontwikkelen. Ze wilden een partner die niet alleen de initiële ontwikkeling kon verzorgen, maar ook blijvende ondersteuning en doorontwikkeling kon bieden. De voordelen van het gebruik van de app zijn dat de betrokkenheid vergroot wordt, het feit dat iedereen gemakkelijk te bereiken is en dat de app zowel zakelijke als informele communicatie mogelijk maakt. De samenwerking wordt ervaren als snel, proactief en bied gemak. Er wordt meegedacht over de beste aanpak en het verbeteren van de app.

“In de samenwerking merk je dat zodra we op één lijn liggen, we beide ons uiterste best doen om de app tot een succes te maken. Er wordt met ons meegedacht en we zien dat jullie lekker blijven door ontwikkelen! Wat ook fijn is dat ik bepaalde wensen aan kan geven en dat hier naar geluisterd wordt.”

Resultaten & feedback

Het gebruik van de app heeft voor Swijnenburg positieve resultaten opgeleverd. Na de introductie van de eerste versie van de app merkten ze dat bepaalde functionaliteiten, zoals het online raadplegen van het chauffeurshandboek, goed werden ontvangen. De interactie met medewerkers was echter nog niet optimaal. De tweede versie van de app werd ontwikkeld om meer interactie mogelijk te maken. De feedback van gebruikers was positief. Medewerkers vonden de nieuwe app mooi en waardeerden met name de lay-out, het gemak van de werknemersknop en het hebben van alle benodigde informatie binnen handbereik. Het prikbord en de mogelijkheid om gegevens op te zoeken zijn populaire functionaliteiten.

“De reacties van onze gebruikers waren erg positief. We kregen terug dat het een mooie app is geworden. Hij werkt duidelijker en gemakkelijker!”

Nieuwsgierig geworden? Vraag gratis een brochure aan en ontdek alle mogelijkheden of laat je inspireren door een van onze adviseurs.

Ontdek meer succesverhalen