Medewerkers voelen zich verbonden door het gebruik van één app

Ontdek hoe Oostendorp Nederland onder al hun medewerkers betrokkenheid creëert.

Oostendorp header
personeel app productie

Gemakkelijk personeel bereiken

Vanuit het interne verbeteringsprogramma van Oostendorp Nederland kwam naar voren dat communicatie één van de onderwerpen was waar verbetering op plaats moest vinden. Vanuit deze wens is Justin Ziyanay, operationeel directeur bij Oostendorp Nederland, gaan kijken naar wat er nodig was om dat te bewerkstellen. Ze waren op zoek naar een middel om gemakkelijk personeel te kunnen bereiken met berichten, foto’s, nieuws en actualiteiten. Al snel kwamen ze uit op een app van Business Apps. 

“Een app is een middel waar iedereen tegenwoordig mee om kan gaan. Iedereen heeft een telefoon of tablet. Informatie digitaal uitwisselen is makkelijker dan ooit.

Eenvoudig berichten delen

De app is voor Oostendorp hét middel geworden om nieuwsberichten te delen. Hiermee brengen ze personeel op de hoogte van gebeurtenissen, communicatie rondom uitjes, veiligheid en vacatures.

Om ervoor te zorgen dat de collega’s alle berichten actief bekijken, maakt Oostendorp gebruik van de functionaliteit ‘pushberichten’. Het personeel ontvangt dan een bericht op het scherm van hun telefoon. 

“De app is een goede eerste stap geweest in het verbeteren van de betrokkenheid.” 

Justin Ziyanay
Operationeel directeur bij Oostendorp Nederland

Betrokkenheid creëren

Oostendorp heeft voor de app van Business Apps gekozen om hun interne communicatie te verbeteren. Daarnaast wilden zij de betrokkenheid onder het personeel vergroten. De mogelijkheden die de app hen biedt, heeft hen uiteindelijk doen besluiten om voor Business Apps te gaan.

“Het grootste voordeel van de app is dat er meer betrokkenheid is gecreëerd met het personeel. We vinden het ontzettend belangrijk dat personeel zich verbonden voelt met Oostendorp en dat iedereen het gevoel heeft dat hij/zij erbij hoort. Door de digitale communicatie via de app is dit een stuk makkelijker geworden.”  

Samen evalueren

Oostendorp vindt dat de samenwerking met Business Apps tot nu toe goed verloopt. Ze vinden het erg fijn dat er eens in de zoveel tijd gezamenlijk wordt geëvalueerd. Samen met Business Apps wordt er dan gekeken naar wat er anders kan. Zo kan Oostendorp optimaal gebruik maken van hun app. 

“Soms gebruik je de app op een bepaalde manier, maar tijdens een evaluatiemoment kom je erachter dat het ook efficiënter kan.”
Oostendorp Nederland

Nieuwsgierig geworden? Vraag gratis een brochure aan en ontdek alle mogelijkheden of laat je inspireren door een van onze adviseurs.

Ontdek meer succesverhalen