Communicatie stroomlijnen in een snel veranderend bedrijf

Ontdek hoe Marketresponse hun interne communicatie heeft weten te stroomlijnen via hun eigen app.

Een snel veranderende organisatie

MarketResponse had behoefte aan een nieuw communicatiemiddel, nu de organisatie in korte tijd flink gegroeid was. De wildgroei aan gebruikte tools, zoals e-mails, WhatsApp-groepen, Teams en interne nieuwsbrieven, maakte de noodzaak om de interne communicatie te stroomlijnen glashelder. Met de wens om alles op één platform te centraliseren was de keuze voor een app dé oplossing voor MarketResponse.

“We zijn een heel snel veranderende organisatie. Er zijn meerdere bedrijven toegetreden tot de MarketResponse-groep. Dat heeft geresulteerd in veel nieuwe medewerkers en een groeiend bedrijf. Dan krijg je een enorme versnippering in de communicatiemiddelen die je gebruikt. Dit is voor ons de reden geweest om op zoek te gaan naar één platform om onze interne communicatie te stroomlijnen.”

Effectief & modern

MarketResponse koos bewust voor een app als communicatiemiddel vanwege de moderne uitstraling die goed bij het bedrijf past en de mogelijkheid om effectief te communiceren met het snel groeiende aantal medewerkers. De keuze voor Business Apps werd mede beïnvloed door de data-driven benadering van MarketResponse en de mogelijkheid om te voldoen aan strenge ISO-certificeringseisen, waardoor de veiligheid van de tooling werd gegarandeerd.

“We hebben doelbewust gekozen voor een app als ons communicatiemiddel. Dit had twee belangrijke redenen. Allereerst sluit de moderne uitstraling van de app perfect aan bij onze bedrijfscultuur. Ten tweede stelde de app ons in staat om effectief te communiceren met een snel groeiend aantal medewerkers.”

“Met diverse bedrijfsovernames, fusies en groei ontstond een uitdaging in de versnippering van communicatiemiddelen. De behoefte om alles op één platform te centraliseren, voortkomend uit de noodzaak om alle medewerkers effectief te bereiken, was duidelijk.”

Stefan Rijnders

Senior Contentmanager, Marketresponse

Implementatie & gebruik

Een project van deze omvang kent uitdagen maar die werden verholpen om zo tot een succesvolle livegang te komen. De samenwerking met Business Apps heeft zich positief ontwikkeld. De directe en rustige ondersteuning van het Business Apps-team heeft bijgedragen aan een soepele implementatie. Met de app hebben ze een krachtig middel in handen voor top-down communicatie en het stroomlijnen van HR-processen, wat cruciaal is gezien de recente groei.

“De app is van essentieel belang gezien de recente groei die ons bedrijf doormaakt. Ik zie de app als een waardevolle tool die onze interne communicatie en bedrijfsprocessen effectief stroomlijnt, waardoor we flexibel kunnen inspelen op de veranderingen binnen ons bedrijf.”

Resultaten

Om de resultaten valt niet heen te draaien: met 98 gebruikers, waarvan 96 actief en maandelijks meer dan 6000 sessies in de app, heeft MarketResponse een succesvolle stap naar gestroomlijnde interne communicatie gemaakt. De app is dus goed geïmplementeerd onder alle werknemers van MarketResponse. De positieve feedback en de actieve deelname van medewerkers bevestigen de waarde van de app voor het bedrijf.

“Het succes van deze implementatie is niet alleen zichtbaar in cijfers, maar ook voelbaar in de positieve dynamiek en efficiëntie die het heeft gebracht binnen onze organisatie.”

Nieuwsgierig geworden? Vraag gratis een brochure aan en ontdek alle mogelijkheden of laat je inspireren door een van onze adviseurs.

Ontdek meer succesverhalen