Creëer betrokkenheid en efficiëntie

Als bedrijf wil je graag al je medewerkers gelijktijdig op de hoogte stellen van belangrijk nieuws en vaste zaken. Dit blijkt in de praktijk niet altijd even makkelijk te zijn, zeker wanneer je zowel binnen- als buitendienst medewerkers hebt. Dit was het probleem waar Gacom tegenaan liep, zij hebben hier inmiddels een oplossing voor gevonden: een eigen personeel app.

Gacom
0+
Gebruikers altijd up-to-date over essentiële informatie
0%
Van het app gebruik gaat naar van nieuwtjes & mededelingen

Snel en makkelijk bereikbaar

Wij spraken met Fanny van Breugel, HR, Marketing en Financiën bij Gacom Communication & Security. Bij Gacom waren zij op zoek naar een geschikt communicatiemiddel om zowel de werknemers die binnen als buiten werkzaam zijn, gelijktijdig te bereiken. Voorheen ging dat lastig. Gacom merkte dat belangrijk nieuws niet altijd aan alle werknemers kon worden gecommuniceerd en dat de bestaande communicatiemiddelen, zoals bijeenkomsten en e-mails, niet altijd efficiënt waren. Daarom kozen zij voor een app van Business Apps. De personeel app is eenvoudig in gebruik en zorgt ervoor dat alle medewerkers tegelijkertijd op de hoogte worden gesteld van belangrijke informatie.

“Wij vinden het belangrijk om iedereen gelijktijdig op de hoogte te stellen van belangrijk nieuws. Via de mail werd niet alles goed gelezen, en bij Whatsapp verdwijnen dingen weer omdat er dan weer andere berichtjes overheen komen. Dus het was zowel voor nieuws als de vaste zaken, die wij graag snel en makkelijk beschikbaar wilden maken.”

Favoriete functionaliteiten

Eén van de favoriete functionaliteiten uit de app is het delen van nieuws. Gacom merkt dat werknemers meer gaan delen en dat dit meer betrokkenheid creëert. Veelgestelde vragen is een andere populaire bouwsteen. HR krijgt vaak dezelfde praktische vragen, zoals waar een werkbus gewassen moet worden of waar zij hun salarisstrook kunnen vinden. Voor dergelijke vragen worden zij nu doorverwezen naar de app. Ook de kalender wordt veel gebruikt voor het plannen van bedrijfsuitjes, vrije dagen en jubilea.

Nieuws is bij ons echt één van de favorieten, daarnaast is veelgestelde vragen erg populair. Door de veelgestelde vragen kunnen we onze efficiëntie aanzienlijk verhogen en tijd besparen. We hoeven immers niet steeds dezelfde vragen te beantwoorden omdat deze al beantwoord zijn in onze app. De tijd die wij hiermee besparen kunnen wij nu ergens anders aan besteden.”

“Dat de app een eigen look & feel kreeg met onze huisstijl, is de reden dat Business Apps eruit sprong voor ons. Bij Business Apps vonden we de indeling een stuk speelser. De esthetische kant van de app is erg aantrekkelijk.”

Fanny van Breugel

HR, Marketing & Financiën

Voordelen

Inmiddels hebben werknemers de weg naar de app gevonden en zijn ze enthousiast over het delen van updates en het stellen van vragen. Dit heeft geleid tot meer betrokkenheid en een efficiëntere communicatie tussen werknemers. De look van de app, met speelse tegels, en het toegankelijke CMS-systeem waren doorslaggevende factoren bij het kiezen van de app.

“De reden dat wij voor de personeel app van Business Apps hebben gekozen is omdat wij vinden dat dit de oplossing biedt voor ons probleem. Het is prettig dat alles op te lossen is in één platform.

De samenwerking

Fanny vertelt dat ze de samenwerking als positief heeft ervaren. Het proces ging soepel en erg snel. Er werd goed meegedacht en er was al snel een mogelijkheid voor een eerste kennismaking.

“Dat jullie gebruikers echt betrekken in nieuwe ontwikkelingen, ervaren wij als erg positief. Als klant voelen wij ons gehoord en gezien.”

Gacom app

Nieuwsgierig geworden? Vraag gratis een brochure aan en ontdek alle mogelijkheden of laat je inspireren door een van onze adviseurs.

Ontdek meer succesverhalen