Een smakelijke samenwerking

Ontdek hoe Bourgondisch digitaliseerde door van een traditioneel magazine naar een eigen app over te stappen. Duurzaam en modern!

Waarom veranderen?

Al langere tijd bestond de behoefte aan meer flexibiliteit bij het creëren van zichtbaarheid voor vrienden, partners en sponsoren van Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch. Tot vlak voor het evenement wilde Bourgondisch de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld logo’s te kunnen verwerken en content aan te passen. Met traditioneel drukwerk is dat lastig vanwege harde deadlines en productietijd. De app bleek een perfecte oplossing: het biedt de gewenste vrijheid om dagelijks aanpassingen te doen en is daarnaast een moderne tool die beter aansluit bij de huidige generatie bezoekers en jonge ondernemers.

“De app biedt ons de vrijheid die we nodig hebben: dagelijkse updates kunnen uitvoeren, betere exposure, en een eigentijdse benadering die aansluit bij de wensen van de huidige generaties.”

Duurzame keuze

Naast een stuk flexibiliteit kost het opmaken van een magazine veel tijd en de toegevoegde waarde was langzaamaan steeds minder geworden. Een klein, handig, vouwbaar plattegrondje met alle gerechten bleek tijdens het evenement prima te volstaan, waardoor ondanks steeds lagere oplages er jaarlijks veel ongebruikte magazines overbleven. Zonde en niet duurzaam! Bourgondisch besloot dan ook het culinair magazine te transformeren naar een gebruiksvriendelijke, informatieve app. Hierdoor werd er naast een stuk flexibiliteit ook een bijdrage aan duurzaamheid geleverd.

De app biedt Bourgondisch de vrijheid om content op elk gewenst moment toe te voegen of te wijzigen. Daarnaast is er geen fysiek drukwerk meer nodig en voorkomen ze verspilling van ongebruikte exemplaren.

“Met de overstap naar een app hebben we niet alleen papierverspilling verminderd, maar ook een duurzaam en flexibel platform gecreëerd voor culinair genieten in Den Bosch.”

“Met Business Apps als onze lokale partner hebben we niet alleen snelheid en flexibiliteit ervaren, maar ook de kracht van een ondersteunend team dat meedenkt over de look, feel en functionaliteiten van onze app.”

Geanne Christis

Bestuurslid PR en Communicatie Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch

Positieve gebruikers

De app bracht niet alleen meer flexibiliteit voor Bourgondisch, maar ook de gasten van Bourgondisch waren erg positief over het gebruik van de app. Gasten waardeerden het gemak en de handigheid van de app, wat resulteerde in een meetbaar succes. De mogelijkheid om dagelijks nieuwe informatie toe te voegen en sponsors te tonen, leverde grote voordelen op en bevestigde de waarde van de digitale aanpak.

“Het gemak van dagelijkse updates en positieve gebruikersfeedback bevestigen de waarde van de app. Naast flexibiliteit heeft het ook bijgedragen aan de ervaring van onze gasten.”

De samenwerking

Bourgondisch koos bewust voor Business Apps als appontwikkelaar, mede vanwege de lokale verbondenheid. De samenwerking met Business Apps wordt omschreven als snel, flexibel en met een goede bereikbaarheid. Verder is Business Apps betrokken, geeft goede ondersteuning bij de snelle lancering en heeft een proactieve benadering in het meedenken over functionaliteiten en design, dit maakte de samenwerking succesvol.

“Business Apps was de goede keuze, niet alleen vanwege hun lokale betrokkenheid, maar ook vanwege hun snelheid, flexibiliteit en voortdurende support.”

Nieuwsgierig geworden? Vraag gratis een brochure aan en ontdek alle mogelijkheden of laat je inspireren door een van onze adviseurs.

Ontdek meer succesverhalen