Medewerkers altijd op de hoogte van de laatste updates

De schoonmakers van Blinck zijn door heel Nederland en buiten kantoortijden aan het werk. Door een eigen personeel app houden zij iedereen verbonden.

app voor personeel
schoonmaak app
0
Medewerkers altijd up-to-date over belangrijke informatie
0
Vanaf 2017 communiceert Blinckschoon met hun eigen app

Een echte Blinckmedewerker

Peter Kalee, HR manager van Blinck, merkte steeds vaker dat het bereiken van personeel niet gemakkelijk is. Schoonmakers zijn op verschillende tijden en plekken aan het werk. De mail werd steeds slechter gelezen, terwijl het betrokken houden van medewerkers steeds belangrijker wordt. De telefoon is volgens Peter hét middel om iedereen te bereiken, daarom koos Blinck in 2017 voor een app van Business App.

“Wij creëren graag verbondenheid met onze medewerkers zodat zij zich ook echt een Blinckmedewerker voelen. Dit noemen wij ook wel ‘uitblinckers’. Hierdoor hopen wij dat ze zich onderdeel voelen van het bedrijf. Een van de middelen om dit te realiseren is door te communiceren. Dit kan vandaag de dag natuurlijk niet efficiënter dan via een eigen app!”

Actieve Blinckers

Sinds Blinck steeds actiever is gaan communiceren via hun app merken zij ook dat hij goed gebruikt wordt door de medewerkers, dit blijkt ook uit het medewerkerstevredenheidonderzoek. Gebruikers van de app ervaren deze als handig en een fijn middel waarmee ze goed op de hoogte worden gehouden.

‘’Dit jaar hebben we voor het eerst ons medewerkerstevredenheidonderzoek gedaan via de app. We merkten gelijk dat de respons veel groter was dan wanneer we deze via de mail communiceren. Uit dit onderzoek kwam ook weer dat medewerkers aangaven het prettig te vinden om op de hoogte te worden gehouden over wat er bij Blinck speelt en dat de app daarin echt een handige tool is, dit laatste geldt voor ons natuurlijk ook!’’

Favoriete functionaliteiten

Het is zoals in elke branche op dit moment moeilijk om nieuw personeel te werven. Blinck zet hun app in om medewerkers aan te sporen om aan de hand van beloningen nieuw personeel te werven. Daarnaast is bij de medewerkers de verloffunctionaliteit echt een favoriet. Het is een stuk laagdrempeliger en gemakkelijker om via deze weg verlof aan te vragen.

De functie ‘nieuws’ is bij Blinck ook een belangrijke. Vooral rondom de COVID-19 periode waren er steeds weer aanpassingen binnen de schoonmaakbranche, dit alles was gemakkelijk te delen via de functionaliteit ‘nieuws’. Naast corona updates worden er ook andere belangrijke zaken gedeeld zoals het aanvragen van verlof voor de zomervakantie.

“De functionaliteit ‘nieuws’ is een van onze favorieten. We delen belangrijke zaken en bereiken daarmee al onze medewerkers. Nu staat er bijvoorbeeld een bericht klaar omtrent verlofaanvragen voor de zomervakantie’’.

Overzichtelijk & plezierig

Peter geeft aan dat de samenwerking met Business Apps erg prettig is. Hij geeft aan het erg fijn te vinden dat er eens in de zoveel tijd gezamenlijk geëvalueerd wordt. Samen met Business Apps wordt er gekeken naar waar er veel gebruik van wordt gemaakt en of bijvoorbeeld de gekozen indelingen nog wel de juiste zijn.

‘’Wat we plezierig vinden is het jaarlijkse moment dat we met zijn allen gaan evalueren. Dan kijken we naar waar veel gebruik van gemaakt wordt en is de indeling die je hebt gemaakt nog de meest reële? Verder is het prettig om jullie nieuwsbrieven te ontvangen waarin jullie tips en tricks delen. Dit alles zijn voor ons erg positieve zaken. De samenwerking ervaren wij als plezierig. Als we aan de bel trekken, we weten jullie te vinden!’’

“Het bereiken van schoonmakers die door geheel Nederland aan het werk zijn, is niet gemakkelijk. Wij merkten dat de mail steeds minder vaak werd gelezen. Toch vinden wij het heel belangrijk dat medewerkers zich echt een Blinckmedewerker voelen. Dit realiseren we nu door onze eigen personeel app.”

Peter Kalee

HR manager van Blinck Schoon

Nieuwsgierig geworden? Vraag gratis een brochure aan en ontdek alle mogelijkheden of laat je inspireren door een van onze adviseurs.

Ontdek meer succesverhalen