Medewerkers die zich betrokken voelen bij de organisatie stralen de juiste identiteit uit richting de klant. Binnen bedrijven die veel werken met non-desk/ambulante medewerkers is het daarom juist belangrijk dat deze betrokkenheid zo hoog mogelijk ligt. Uiteindelijk zijn zij de personen die het eerste gezicht zijn van het bedrijf.

Passie voor het werk

Wanneer medewerkers passie voor hun werk uitstralen geeft dit een vertrouwd gevoel bij de klant. Maar hoe krijg je deze passie bij de medewerkers? Juist, door goede interne communicatie! Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 33 procent van de medewerkers zich niet verbonden voelen met het bedrijf waarvoor zij werken door slechte of ontbrekende interne communicatie.

Feedback vanuit verschillende hoeken

Ambulante medewerkers hebben vaak een heel ander beeld van het bedrijf en hun klanten dan de medewerkers die werkzaam zijn op kantoor. Betrek ook de input van ambulante medewerkers voor ideeën en suggesties die plaatsvinden binnen het bedrijf. Hierdoor worden deze punten vanuit verschillende hoeken bekeken, wat zorgt voor verbetering op alle vlakken.

Verhogen van de arbeidsproductiviteit

Communiceren is niet alleen goed voor de betrokkenheid, maar ook voor de arbeidsproductiviteit van medewerkers. Als je naar jezelf kijkt; werk jij beter voor een bedrijf dat jou betrekt bij verschillende onderwerpen? Of werk je beter voor een bedrijf dat niets tot weinig van zich laat horen? Wij denken dat het antwoord wel duidelijk is. Door de betrokkenheid te vergroten, vergroot je automatisch de arbeidsproductiviteit van je ambulante medewerkers, één team één taak!

Het communiceren met ambulante medewerkers hoeft niet zo moeilijk te zijn als men denkt. Als je maar de juiste faciliteiten hebt om deze medewerkers te bereiken. Wil je weten wat de juiste manier is om ambulante medewerkers te bereiken? Lees dan zeker onze blog: Deze interne communicatiesoftware past bij jouw organisatie.

Benieuwd naar welke type medewerkers werkzaam zijn binnen jouw organisatie? Lees dan ons blog over de verschillende type medewerkers binnen een bedrijf!

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.