Alles-in-één communicatieplatform

Ontdek hoe SPORT•GOUDA van geen specifiek communicatiemiddel naar een eigen app ging.

Behoefte aan een communicatiemiddel

De ambitie van SPORT•GOUDA? Er voor zorgen dat iedereen in Gouda kan sporten! Dit doen zij samen met een team waarbij plezier, persoonlijkheid, uitdaging, duurzaamheid en verbinding voorop staat. Deze kernwaarden zijn niet alleen extern belangrijk, maar ook intern. Medewerkers met elkaar verbinden is vaak een uitdaging, en zo ook voor SPORT•GOUDA . Terwijl dit iets is wat zij juist zo belangrijk vinden! Om deze reden ging SPORT•GOUDA op zoek naar een eigentijdse oplossing om al hun medewerkers te bereiken. Al snel kwam Sport Gouda bij een app van Business Apps uit.

Wij spraken met Kristen van Leeuwen, HR coördinator bij SPORT•GOUDA, over haar ervaring met een eigen medewerkers app van Business Apps

 

“Iedereen bereiken was een grote uitdaging, dat is nu verledentijd met een app van Business Apps waarmee wij al onze medewerkers weten te bereiken.”

Waarom een app?

Voorheen gebruikte SPORT•GOUDA een WhatsApp-groep als communicatiemiddel, maar dit voldeed niet aan AVG-richtlijnen en werd voor allerlei zaken door elkaar gebruikt. Ook de mail en een intranet bleken niet effectief, omdat veel medewerkers niet achter een computer werken. Dit leidde tot de behoefte aan een gecentraliseerd communicatiemiddel. Daarom koos SPORT•GOUDA voor een app die toegankelijk is via smartphones, wetende dat vrijwel iedereen vandaag de dag een smartphone heeft. Deze app is speciaal ontworpen voor medewerkers en biedt de mogelijkheid om altijd en overal toegang te hebben tot belangrijke informatie, wat het eenvoudiger maakt om op de hoogte te blijven, zelfs buiten de werkvloer.

“De WhatsApp-groep was de enige vorm van communicatie, maar deze was vaak rommelig, voldeed niet aan AVG-richtlijnen en werkte simpelweg niet goed. In tegenstelling daarmee is de app toegankelijk: iedereen weet waar ze moeten zijn om informatie te vinden en is altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws.”  

“We zien nu dat alles op één plek staat en makkelijk toegankelijk is voor iedereen. Medewerkers zijn sneller op de hoogte van nieuwtjes en belangrijke informatie, wat voorheen via e-mail vaak werd gemist. Nu kunnen ze zelfs onderweg eenvoudig inloggen en alles vinden wat ze nodig hebben. Dit heeft de interne communicatie enorm verbeterd en zorgt voor meer verbondenheid binnen ons team.”

Kristen van Leeuwen

HR coördinator SPORT•GOUDA

Bereikbaar en betrokken

De introductie van de app heeft de bereikbaarheid en betrokkenheid van medewerkers aanzienlijk verbeterd. Functies zoals nieuws en prikbord worden veel gebruikt, wat zorgt voor een levendigere en meer betrokken werkcultuur. Teams posten regelmatig updates en foto’s, wat zorgt voor een sterker teamgevoel en een betere verbinding binnen de organisatie. De app heeft ervoor gezorgd dat informatie nu centraal en makkelijk toegankelijk is, wat eerder niet het geval was. Medewerkers waarderen de eenvoudigheid en het gemak van de app, en vinden het fijn dat alles op één plek te vinden is.

“Het is super leuk om te zien dat teams nu regelmatig iets posten, zoals een goede avond van het horecateam of een geslaagde waterpolowedstrijd.”

Waarom Business Apps?

SPORT•GOUDA koos voor Business Apps na het vergelijken van meerdere appontwikkelaars. De goede klik en het enthousiasme tijdens het gesprek met Business Apps waren doorslaggevend. Business Apps bood een gebruiksvriendelijke omgeving en goede ondersteuning, wat uiteindelijk de keuze alleen maar bevestigde. De samenwerking verloopt soepel, met korte lijnen en meedenkende medewerkers. De app heeft gezorgd voor een centrale, efficiënte, gebruiksvriendelijke en alles-in-één communicatieoplossing, waardoor SPORT•GOUDA nu beter in staat is om medewerkers snel en effectief te informeren.

“We hadden meteen een goede klik en het enthousiasme van Business Apps was aanstekelijk, wat de doorslag gaf om voor hen te kiezen.”

Nieuwsgierig geworden? Vraag gratis een brochure aan en ontdek alle mogelijkheden of laat je inspireren door een van onze adviseurs.

Ontdek meer succesverhalen