Toegankelijke communicatie voor iedereen

Zo weet SIKA Nederland al hun 180 medewerkers bereiken middels een eigen personeel app.

0
Medewerkers altijd op de hoogte
0
Vestigingen in één personeel app
0
Tevredenheid over de service

De uitdaging

Sika is wereldleider in de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en blijvende oplossingen in de bouw, handel en industrie. Sika Nederland telt 2 vestigingen en al meer dan 180 medewerkers, waarvan een groot gedeelte niet werkt op kantoor maar in de applicatie of productie. Zij beschikken niet over een computer en een Sika e-mailadres. Dit maakt de communicatie lastig.

Wij spraken met Minke Bos, marketing & communicatie medewerker bij SIKA Nederland, over deze uitdagingen en hoe de app van Business Apps heeft kunnen bijdragen aan de oplossingen.

“Een app is helemaal van deze tijd. Alles op je telefoon, makkelijk te openen. Het is heel toegankelijk, juist voor de mensen die niet op kantoor werken.”

Van kantine memo’s naar app

Door de verschillende functies én medewerkers bleef het bereiken van écht iedereen, een grote uitdaging. Minke vertelt dat nieuws of belangrijke actualiteiten vroeger in de kantine werden gehangen met als gevolg dat niet iedereen dit op tijd zag en dus niet op de hoogte was.

Naast memo’s in de kantine heeft SIKA ook geprobeerd het personeel te bereiken middels nieuwsbrieven, vaak zonder succes. Hier moest zo snel mogelijk verandering in komen. SIKA Nederland heeft nu alles in één mobiele app gebundeld zodat iedereen altijd op de hoogte is.

“Met de app van Business Apps is iedereen altijd op de hoogte van de belangrijkste informatie. Het is toegankelijk, ik kan zien wie juist voor hen die niet op kantoor werken.”

“Iedereen is over deze app écht enthousiast.”

Minke Bos

Marketing & communicatie SIKA Nederland

Favoriete functionaliteiten

Minke geeft aan dat de app ontzettend veel doet voor de binding met collega’s. Met een groot team en inmiddels twee locaties in Nederland, is het lastig om de verbinding en controle te houden. Een aantal functionaliteiten zijn hierin absoluut favoriet.

Doordat iedereen een tekst en foto van zichzelf kan plaatsen in de app, wordt een smoelenboek gecreëerd. Zo zie je altijd wie, wie is en wat diegene doet binnen SIKA.

Ook het delen van formulieren en nieuws zijn een fijne toevoeging. Daarnaast is de agenda een populair item, mede door de aanmeldfunctie. Zo kan iedereen eenvoudig aangeven of zij wel/ niet aanwezig zijn op bijvoorbeeld de nieuwjaarsreceptie.

Een fijne samenwerking

Voordat SIKA koos voor Business Apps, spraken zij met drie verschillende ontwikkelaars. Na een heldere pitch, met mooie voorbeelden en duidelijke functionaliteiten was het gevoel bij Business Apps direct goed.

Nog steeds zijn zij zeer tevreden over de samenwerking. Minke geeft aan het een groot pluspunt te vinden dat de lijntjes kort zijn. Er is snel antwoord bij vragen en er wordt altijd gedacht in mogelijkheden.

“Bij Business Apps hebben ze de techniek écht in huis, dat is een groot voordeel. Bijna alles is daardoor mogelijk en zij gaan mee met de tijd.”

Sika Nederland Referentie Case personeel app

Nieuwsgierig geworden? Vraag gratis een brochure aan en ontdek alle mogelijkheden of laat je inspireren door een van onze adviseurs.

Ontdek meer succesverhalen