Alle medewerkers altijd up-to-date

Ontdek hoe Nedcargo al hun non-desk medewerkers weet te bereiken via één communicatieplatform: hun eigen bedrijfsapp.

app voor transport
0
Gebruikers altijd up-to-date over belangrijke informatie
0
Vanaf 2017 communiceert Nedcargo met hun eigen personeel app
0
Verschillende landen met ieder hun eigen app

Non-desk medewerkers leken onbereikbaar

Het bereiken van non-desk medewerkers is niet gemakkelijk. Zeker niet in de transport zoals bijvoorbeeld chauffeurs en warehouse medewerkers die geen toegang hebben tot het intranet of de e-mail. Vanuit dit probleem ging Nedcargo op zoek naar een eigentijdse oplossing en bereiken ze al sinds 2019 al hun medewerkers via één platform; hun eigen bedrijfsapp.

Elles Zwinkels, HR adviseur bij Nedcargo was op zoek naar een eigentijdse oplossing om al hun medewerkers te bereiken. Nedcargo is een internationaal logistiek bedrijf. Dit betekent dat er ook veel medewerkers onderweg zijn en simpelweg niet beschikken over een laptop of computer. Daarom ging Nedcargo op zoek naar een mobiele applicatie, want een mobiel heeft immers iedereen.

Favoriete functionaliteiten

Een van de voordelen die Elles geeft is dat de app écht transparant is voor elke medewerker en daardoor blijven medewerkers veel beter up-to-date van de organisatie. De functionaliteit nieuws is bij Nedcargo favoriet. Hierin delen zij informatie om medewerkers op de hoogte te houden van nieuwe maatregelen, grote verbouwingen, nieuwe medewerkers en leidinggevenden. Maar ook alle informatie over arbeidsvoorwaarden en bedrijfsregelingen wordt gedeeld in de app. Daarbij zijn er ook bouwstenen voor klok- en declaratie systemen. Door het doorlinken naar dergelijke systemen blijft alle informatie binnen één platform, hun eigen bedrijfsapp.

“Alle informatie die we delen zoals arbeidsvoorwaarden, bedrijfsregelingen en corona updates plaatsen we in de app. Op deze manier is het echt transparant voor elke medewerker en dat is erg positief.”

Simpel in gebruik

Wat de doorslag heeft gegeven om te kiezen voor Business Apps is dat de app simpel is in gebruik. De app is gemakkelijk te gebruiken voor medewerkers maar ook aan de achterkant is hij gemakkelijk te vullen met de juiste content en formulieren.

“De app is simpel in gebruik, makkelijk te beheren, geen programmeer dingen of moeilijke taken. Het is makkelijk te gebruiken in de app, maar ook de achtergrond is goed en gemakkelijk te beheren. Dat is echt het doorslaggevende geweest.”

Fijne samenwerking

Elles ervaart de samenwerking met Business Apps als erg fijn. Zo geeft zij aan dat wanneer er iets aangepast moet worden dit gelijk gebeurt. Er wordt snel geschakeld en dat is fijn.

“Het is fijn dat er geduldig om wordt gegaan wanneer wij moeten wachten op akkoorden vanuit onze organisatie. Ook komt Alex van Business Apps regelmatig op locatie om samen te kijken naar mogelijkheden.”

“Als we snel willen schakelen kan dat. Die snelle respons is er zeker. De communicatie is duidelijk en concreet. Dat is wat we willen, geen koetjes en kalfjes maar to the point en dat is erg fijn aan de communicatie met Business Apps.”

Elles Zwinkels

HR adviseur Nedcagro

Nieuwsgierig geworden? Wij adviseren je graag!

Ontdek meer succesverhalen