Altijd en overal gemakkelijk en persoonlijk communiceren

Ontdek hoe Jocotrans met behulp van een eigen app gemakkelijk in contact blijft met hun personeel.

Efficiënt communiceren

Bij Jocotrans en Cooltrust lag de uitdaging bij effectieve communicatie binnen hun warehouse- en transportbedrijf, waarbij medewerkers vaak onderweg zijn of elkaar mislopen omdat de werkdag op verschillende tijden start en eindigt. De behoefte aan een middel om gemakkelijk in contact te blijven zonder persoonlijk contact te vervangen, leidde tot een eigen personeel app.

“Bij ons was het vooral de uitdaging om effectief in contact te blijven, vooral omdat het grootste deel van onze werknemers onderweg is. We wilden een middel dat gemakkelijke communicatie mogelijk maakte zonder het persoonlijke aspect te vervangen.”

Up-to-date

Het directe voordeel van de app? Het stelt het personeel in staat om belangrijke berichten te delen op het juiste moment, in plaats van te wachten op de nieuwsbrief die eens per het kwartaal uitkomt. Hierdoor zijn medewerkers sneller op de hoogte van belangrijke updates en veranderingen op het moment dat ze relevant zijn.

“Onze werknemers zijn veel sneller op de hoogte van kleine veranderingen. Waarvan we in het verleden ook weleens ervoor kozen om dingen niet te delen, kunnen we nu heel gemakkelijk een prikbord berichtje maken. We gebruiken het veel gemakkelijker!”

“Met de app voelen we ons meer verbonden dan ooit tevoren. Het is niet alleen een communicatiemiddel, maar creëert ook betrokkenheid. Het is gewoon een hele handige tool.”

Marjolein Zaal

HR Medewerkster, Jocotrans & Cooltrust

Meer betrokkenheid

De lancering van de app werd positief ontvangen door medewerkers, die onder andere enthousiast reageerden op de mogelijkheid om gemakkelijk zelf berichten te delen. De prikbord functie vergroot de betrokkenheid van gebruikers, wat zorgt voor veel interactie binnen de app. Zo delen chauffeurs veel foto’s van hun vrachtwagens op verschillende locaties.

“De reacties die we over de app krijgen zijn heel positief. Mensen vinden het ook leuk om zo’n prikbord berichtje te zien en voor ons is het nieuws delen ook gemakkelijker. Eigenlijk een win-win!”

Laagdrempelige samenwerking

De samenwerking met Business Apps wordt beschreven als prettig en laagdrempelig. De keuze voor Business Apps was mede dankzij de heldere communicatie, passende vormgeving en efficiënte samenwerking. Binnen een strakke deadline was alles snel geregeld om uit te rollen.

“De samenwerking ervaarde wij als heel prettig en laagdrempelig. Er wordt snel gereageerd, met je meegedacht en binnen een strakke deadline werd alles tijdig geregeld voor een succesvolle uitrol.”

Nieuwsgierig geworden? Vraag gratis een brochure aan en ontdek alle mogelijkheden of laat je inspireren door een van onze adviseurs.

Ontdek meer succesverhalen