Verbeterde interne communicatie

Alle collega’s tegelijkertijd op de hoogte van het laatste nieuws met een eigen personeels app!

DSV Zaden
0+
Gebruikers altijd up-to-date over essentiële informatie
0%
Van het app gebruik gaat naar de bouwsteen nieuws en het prikbord

Nieuw communicatiemiddel

Wij spraken met Ellen Heesen, marketing en communicatiemanager bij DSV zaden Nederland. Het bedrijf zocht naar een nieuw communicatiemiddel voor de verbetering van de interne communicatie. De afdelingen bij DSV werken namelijk op diverse locaties en collega’s van enkele afdelingen zitten niet de hele dag achter de computer. Daarom werd er gezocht naar een oplossing om medewerkers sneller, en allemaal tegelijk, op de hoogte te brengen van het laatste nieuws en ontwikkelingen. Uiteindelijk werd de oplossing gevonden in een eigen personeels app.

“Collega’s van enkele afdelingen werken niet achter de laptop. Zij kregen informatie later mee en soms zelfs helemaal niet. Wij vinden het belangrijk om een communicatiemiddel te gebruiken waarbij iedereen snel en in één keer alles te zien krijgt. Dit hebben wij gevonden in de oplossing van Business Apps.”

Voordelen

Volgens Ellen wordt de app goed gelezen en ervaren medewerkers het als prettig dat zij snel op de hoogte worden gebracht van nieuws en ontwikkelingen. Ook is de betrokkenheid van medewerkers toegenomen doordat zij meer inzicht hebben in wat er allemaal gebeurt binnen het bedrijf. De app is dan ook positief ontvangen door medewerkers.

“Wij krijgen positieve reacties terug van onze medewerkers. Zij vinden het leuk om te lezen wat er gebeurt en om via de prikbord functie zelf leuke dingen te delen.”

“We kunnen iedereen nu gemakkelijk, overal en altijd bereiken via een simpele push-melding. Het is een hele handige tool om snel belangrijke informatie mee te delen.”

Ellen Heesen

Marketing- & communicatiemanager

Favoriete functionaliteiten

De favoriete functionaliteiten in de app zijn het nieuws en het prikbord. Het nieuws wordt het meest gelezen en dit wordt op een vast moment in de week gedeeld met de medewerkers. Het prikbord wordt gebruikt om teamuitjes en andere leuke activiteiten te delen, wat zorgt voor meer verbondenheid tussen de medewerkers. Ook de functie voor het melden van gevaarlijke situaties wordt als nuttig ervaren.

“Een andere leuke functionaliteit is het smoelenboek. Wij merken dat mensen dat super handig vinden. Je hebt meteen een gezicht bij een naam, en vanuit daar kan je elkaar ook direct bellen. Vooral voor nieuwe medewerkers is het smoelenboek erg handig!”

De samenwerking

Ellen vertelt dat ze de samenwerking altijd als heel prettig en snel heeft ervaren. Alles was snel duidelijk, er wordt goed meegedacht en het proces is snel en goed verlopen.

“Als wij suggesties hebben staan jullie daar altijd heel erg voor open en luisteren jullie goed naar onze wensen.”

Nieuwsgierig geworden? Vraag gratis een brochure aan en ontdek alle mogelijkheden of laat je inspireren door een van onze adviseurs.

Ontdek meer succesverhalen