Docenten & studenten altijd op de hoogte

Ontdek hoe Dordrecht Academy hun docenten & studenten weet te bereiken via één communicatieplatform: hun eigen app.

Efficiënte communicatie

Dordrecht Academy is een samenwerking tussen Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland en Christelijke Hogeschool Ede, elk met hun eigen studenten en docenten. Om effectief te communiceren en belangrijke informatie toegankelijk te maken, heeft Dordrecht Academy gekozen voor een app van Business Apps. Deze app stelt gebruikers in staat gemakkelijk informatie te vinden, variërend van praktische zaken zoals de locatie van de koffiemachine, printmogelijkheden tot de openingstijden van het gebouw. In tegenstelling tot andere communicatieplatforms, zorgt deze app ervoor dat iedereen moeiteloos met elkaar kan communiceren via één kanaal, zonder te hoeven schakelen tussen verschillende onderwijsinstellingen.

Wij gingen in gesprek met Pieter Plug, manager bedrijfsuitvoering bij Dordrecht Academy, over zijn ervaring met de app van Business Apps.

Dé oplossing voor Dordrecht Academy

Pieter was er stellig van overtuigd dat een app de ideale oplossing zou zijn om hun communicatie te verbeteren. Deze app sloot naadloos aan bij hun doelgroep, namelijk studenten en docenten, omdat vrijwel iedereen een smartphone bij zich heeft. Een groot voordeel is ook dat de app de communicatie tussen docenten vereenvoudigt. Docenten kunnen nu gemakkelijk contact leggen, zelfs als ze verschillende vakken geven binnen het samenwerkingsverband Dordrecht Academy en bij verschillende hogescholen werken.

“De app vereenvoudigt de onderlinge communicatie. Docenten kunnen onderling contact leggen, zelfs als ze niet tot dezelfde opleiding behoren maar wel raakvlakken hebben.”

“De app versterkt onze onderlinge communicatie en identiteit, waardoor het voelt als een naadloos onderdeel van onze organisatie. Dit alles dankzij de flexibiliteit van aanpasbare bouwstenen en het gebruiksvriendelijke CMS van Business Apps.”

Pieter Plug

Manager bedrijfsuitvoering, Dordrecht Academy

Simpel & snel

De keuze voor Business Apps werd beïnvloed door meerdere factoren. Ten eerste was de app kosteneffectief, wat van belang was voor Dordrecht Academy. Bovendien bood Business Apps de mogelijkheid om de app volledig aan te passen aan hun eigen huisstijl, wat essentieel was voor een consistente uitstraling. De expertise van Business Apps en de beschikbare standaard bouwstenen sloten naadloos aan bij de organisatiebehoeften van Dordrecht Academy. Al deze aspecten, inclusief het snelle ontwikkelingsproces, maakten Business Apps als ontwikkelaar een logische keuze voor Dordrecht Academy.

“Met de keuze uit de aanpasbare bouwstenen en de mogelijkheid om onze eigen huisstijl te integreren, lijkt de app echt een deel van ons DNA te zijn, niet slechts een product van Business Apps.”

Fijne samenwerking

Pieter beschrijft de samenwerking met Business Apps als buitengewoon prettig. Alle instructies werden vlot en duidelijk overgebracht en wanneer er een vraag is wordt deze direct in behandeling genomen. Dordrecht Academy heeft het content management systeem (CMS) als uiterst gebruiksvriendelijk ervaren, waardoor het hele proces nog soepeler verliep.

“Zo gemakkelijk als het CMS is, is ook de communicatie met jullie.”

Nieuwsgierig geworden? Wij adviseren je graag!

Ontdek meer succesverhalen