De uitdagingen op de arbeidsmarkt in de transport- & logistieke sector blijven toenemen. Dat ziet ook sectorinstituut Transport & Logistiek (STL). In het voorjaar van 2023 vroegen zij aan ondernemers in de transport- & logistieke sector waar de focus ligt voor de komende twee jaar: “De focus ligt op het behoud van de huidige omzet, het veiligstellen van werk en klanten, en het aanpakken van de voortdurende uitdagingen bij het vinden en behouden van gekwalificeerd personeel” (STL, 2023). In ons blogartikel geven we inzicht in het behouden van gekwalificeerd personeel en hoe een verhoogde personeelsbetrokkenheid hier aan kan bijdragen.

Geef de ruimte om te blijven groeien

Gekwalificeerd personeel is niet alleen waardevol, maar essentieel binnen de transport- en logistieke sector. Met de krapte op de arbeidsmarkt die alleen maar groeit, wordt het vinden van gekwalificeerd personeel een steeds grotere uitdaging. Door opleidingen en trainingen aan te bieden, maak je jouw organisatie aantrekkelijker als werkgever. Bovendien is het belangrijk dat je huidige personeel op de hoogte blijft van veranderingen en eventueel certificeringen vernieuwd van gevolgde trainingen/opleidingen. Hiermee geef je jouw personeel de ruimte om te blijven groeien en dat houdt hen gemotiveerd.

Houd personeel betrokken waar ze ook zijn

Een medewerker die betrokken is, zal minder snel op zoek gaan naar een andere baan. Klinkt logisch, maar hoe zorg je ervoor dat jouw personeel betrokken raakt en blijft met de organisatie? Ga eens na hoe de huidige communicatie met het personeel verloopt: Welke middelen zetten jullie in? Wat communiceren jullie? Hoe communiceren jullie met het personeel? En is er vooral sprake top-down communicatie of is er ook ruimte voor bottom-up communicatie? De eerste stap naar een verhoogde personeelsbetrokkenheid is eenduidige communicatie waarmee je iedereen op een laagdrempelige bereikt ongeacht hun locatie, werktijden en moedertaal.

“Personeel betrokken en geïnformeerd houden is een uitdaging, vooral wanneer personeel onderweg is en op verschillende vestigingen werken. Dit is dé reden waarom wij een app van Business Apps hebben aangeschaft. Nu houden we ons waardevolle personeel betrokken waar ze ook zijn.” – Marian Roelofs-Welgraven, HR Manager bij De Klok Logistics. Lees hier de gehele ervaring van logistiekbedrijf De Klok Logistics.

Maak kennis met de oplossing van Business Apps

Business Apps heeft ruime ervaring binnen de transport- en logistieke sector. Wij bieden een moderne én interactieve manier om de communicatie, informatie en safety van je organisatie naar een hoger niveau te tillen. We hebben een ruime keuze aan functionaliteiten, waardoor de oplossing naadloos aansluit bij jouw wensen en behoeften. Een greep uit de favoriete functionaliteiten in de transport- en logistieke sector:

  • Automatisch vertalen: houd al je medewerkers op de hoogte ongeacht hun moedertaal met de vertaalmodule. Lees hier hoe de vertaalmodule werkt.
  • Nieuws delen: deel belangrijk nieuws, wijzigingen en mededelingen zodat iedereen altijd op de hoogte is ongeacht waar ze zijn.
  • Digitaal prikbord: creëer interactie met het digitale prikbord door leuke nieuwtjes zoals jubilea en verjaardagen te delen. Laat medewerkers hierop reageren met reacties en likes en medewerkers zelf ook berichten te laten delen.
  • Agenda met inschrijvingen: deel evenementen, bijeenkomsten en trainingen in één overzicht en laat medewerkers zich aan- of afmelden.
  • Regel HR-informatie en onboarding: van nieuwe medewerkers inwerken tot verlof aanvragen, het is allemaal mogelijk vanuit één app. Maak gebruik van onze handige formulieren of integreer jouw HR-omgeving in de app zodat alles vanuit 1 app te bereiken is. Bekijk hier alle mogelijkheden rondom het regelen van personeelszaken.
  • Kwaliteit en veiligheid: waarborg de veiligheid van jouw medewerkers door veiligheidsprocessen efficiënt in te richten, documenten te delen en (verplicht) af te laten tekenen om te voldoen aan verschillende veiligheidseisen. Lees hier meer over onze safety features.

Benieuwd naar alle functionaliteiten? Neem hier een kijkje en begin direct met het samenstellen van jouw app! De volgende bedrijven gingen je al voor: De Klok Logistics, Swijnenburg Transport, Wezenberg Groep, CTS Group en vele meer!

Wil je graag advies van een van onze adviseurs? Plan dan geheel vrijblijvend een adviesgesprek in. Heb je behoefte aan meer informatie? Vraag alle functionaliteiten en toepassingen in één overzicht aan.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.