Medewerkers vinden het fijn om betrokken te zijn binnen de organisatie waar zij werkzaam zijn. Sterker nog, uit onderzoek komt dat betrokken medewerkers meer gemotiveerd zijn en heel graag binnen dezelfde organisatie blijven werken en niet zomaar opstappen. Goede interne communicatie helpt daarbij. In dit artikel beschrijven we een aantal tips over hoe je effectief kunt communiceren naar jouw medewerkers.

Zoek naar gepaste middelen

Een populaire manier van communiceren gaat binnen bedrijven vaak via de e-mail. Toch is dit niet voor iedereen even gemakkelijk. E-mails worden niet altijd gelezen en kunnen vaak afleidend zijn. Daarnaast is niet elke collega voorzien van een intern e-mailadres. Sommige afdelingen hebben geen toegang tot een laptop. Daarom is het belangrijk dat je als organisatie goed nadenkt over hoe jij je personeel kunt bereiken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor mobiele applicaties zoals intranet of een eigen app. Een mobiel heeft iedereen en zoals we net al zeiden, communicatie naar jouw personeel is ontzettend belangrijk!

Houd medewerkers up-to-date

Als we je vertellen dat het dus belangrijk is om medewerkers op de hoogte te houden vertellen we je niets nieuws. Er zijn wel heel veel verschillende communicatiestrategieën die je als bedrijf in kunt zetten. Het is belangrijk om zo nu en dan eens na te gaan of jullie strategie nog steeds bij de organisatie en de medewerkers past. Wil Michels, expert op het gebied van communicatiestrategieën heeft een boek geschreven over die verschillende strategieën. Via deze link kun je kennismaken met de communicatiestrategieën van Wil Michels.

Weet wanneer je moet communiceren

Het is belangrijk dat je op het juiste moment weet te communiceren. Het beste is om daar altijd vaste momenten voor te plannen zodat jouw medewerkers weten dat er iets kan komen. Hierdoor worden zij niet gestoord of afgeleid als er opeens een mededeling over iets binnen komt. Probeer dit via verschillende media te doen zoals het intranet en beeldschermen in de kantine. Wil je liever alles communiceren op één plek? Kies dan voor een eigen bedrijfsapp. Benieuwd of een app van Business Apps bij jullie communicatiestrategie past? Plan dan geheel vrijblijvend een gratis demo in!

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.