Personeelstekort, een grote uitdaging voor veel organisaties op dit moment. Dit komt deels door de vergrijzing, maar ook door het hoge ziekteverzuim. Toch zijn er organisaties waarbij de sollicitaties als warme broodjes over de toonbank vliegen. Maar hoe creëer je dit?!

Net zoals een match vinden op liefdesgebied moet je iemand in eerste instantie aantrekkelijk vinden, in dit geval (potentiële) medewerkers jouw organisatie. In onze ogen spelen huidige medewerkers daarin een grote rol. Want waar zitten zij eigenlijk op te wachten? Zij stralen immers het werkgeluk uit!

Allereerst ben je in deze tijd (in onze ogen) zo goed als verplicht bij te dragen aan de fysieke en mentale gezondheid van medewerkers. Dit zorg voor minder ziekteverzuim en maakt je écht een betere werkgever. Verzuim voorkomen kan niemand, ons best doen kunnen we allemaal.

Laten we daarbij met zijn allen meer leren van de bedrijven die dit als geen ander voor elkaar krijgen, we hoeven ten slotte niet allemaal het wiel opnieuw uit te vinden. Er zijn veel (kleine) manieren om medewerkers meer waardering, rust en motivatie te geven. 

Ook wij doen daar ons uiterste best voor, en met succes; zo werden wij dit jaar verkozen tot regiowinnaar ‘Hybride werkgever van het jaar’. Onze eigen medewerkers hadden ons daarvoor opgegeven, hoe tof?! 

Benieuwd naar hoe jij jouw bedrijf nóg aantrekkelijker kan maken voor (potentiële) medewerkers en tegelijkertijd het werkgeluk naar een hoger niveau tilt? Dan is het zeker de moeite om onze checklist te downloaden. Hierna weet jij precies waarmee je nog mee aan de slag kan als het gaat om werkgeluk.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.